Okula Uyum Etkinlikleri Yaptık

Okulumuz rehberlik servisi ile öğrencilerimizle, okula uyum etkinlikleri gerçekleştirdik.


02-11-202202-11-2022

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİLİNDEN OKULUMA BAŞLARKEN...

Kim hayatta başarılı olmak istemez ki! Elbette ben de başarılı olmak isterim. Okul, beni geleceğe hazırlamak için var. Binasıyla, yönetici, öğretmen ve personeliyle, çevresiyle yepyeni bir ortam benim için. Güvenli evimden çıkıp yabancı bir ortama geliyorum. Ben çocuğum. Duygularım var, düşüncelerim... Nasıl alışacağım bu ortama? Hep ben mi alışmak zorundayım, yoksa okuldakiler de alışacak mı bana?

Arkadaşlar edinemezsem sevdiklerim olmazsa okulda zorlanır mıyım? Duygularımı etkiler mi bu yaşadıklarım, ya başarımı... Ben de uyum sağlamak ve herkes gibi aynı başarıya ulaşmak isterim.

Büyüklerim araştırmış. Demişler ki: "Eğer çocuk severse okulu, kolay uyum sağlarsa öğrenmesi daha kolay olur, okulda öğrendiklerini daha etkili aktarır hayatına." inanıyorum onların söylediklerine, güveniyorum. Kim bilir hayatımda kaç farklı okula gideceğim! Siz en başından çaba harcarsanız benim için tüm yaşamım olumlu etkilenecek eminim. Mutlu olmak isterim, okuldan korkmak değil.

Merkezinde olmak her şeyin elbet çok güzel hissettirir tüm dünyayı bana. Ama yardımcılarım olsun isterim, ailem, okul çalışanlarının tümü. Sadece ben değil hepimiz çaba sarf edelim. Kolay değil eminim birlikte bir dünya kurmak, çabamızı gerektirecek hepimizin. Birlikte uyum sağlayalım. Sizler de bana uyun. Çünkü ben bir çocuğum, biricik ve tek. Anlatın aileme lütfen! Biliyorlar mı ne çok yenilik gelecek hayatıma: yeni insanlar, yeni ortam, yeni kurallar ve dersler. Benim zorunluluğum olmasın yalnızca tüm bunlara kendimi uydurmak, özveride bulunsun ailem.

Kendimi ifade etmenin verdiği hafiflikle hazırım yeni dünyama, okuluma!



Kaynak: https://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_09/06120432_Okula_Uyum_ProgramY_okul_oncesi_20192020.pdf
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi